SUMP Central

Select Language
site

Managementul parcării în mobilitate urbană

După doi ani de pandemie și activități online, a venit timpul să ne reîntâlnim și în format fizic.

O vom face marți, 17 mai, la Timișoara la un training despre cum managementul parcărilor influențează mobilitatea urbană. Trainer este Robert Pressl (Graz, Austria), expert în mobilitate urbană, cu un impresionant portofoliu în proiecte de cercetare în mobilitate și gestiunea parcărilor.

Trainingul va fi în limba engleză, cu traducere în limba română. Vom parcurge aspecte teoretice legate de managementul parcării și integrarea în sistemul de mobilitate al orașului (piste de biciclete, transport public etc.), costurile politice ale parcării, cum folosim banii obținuți din abonamente și tichete de parcare, aplicarea legii și a sancțiunilor, cum comunicăm cu cetățenii și cum îi facem să înțeleagă necesitatea regulamentelor de parcare.

Trainingul se va încheia cu o vizită pe teren, în care vom discuta cazuri concrete de reguli de parcare, direct pe teren: ce e bine și ce e mai puțin bine.

De asemenea, Primăria Municipiului Timișoara va avea o prezentare a noului regulament de parcare, recent intrat în vigoare și despre noul mod de administrare a sistemului de parcare, prin intermediul unui serviciu public care utilizează banii încasați pentru mentenanța și îmbunătățirea locurilor de parcare existente, dar și crearea de locuri de parcare noi.

Trainingul se desfășoară în cadrul proiectului CIVITAS, PARK4SUMP, despre care găsiți detalii pe https://park4sump.eu/ .

Pentru participare vă rugăm să vă înscrieți pe: https://form.jotform.com/221074207834350 .

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *