SUMP Central

Select Language
sad4sud

SAT4SUD – Instrument online de evaluare a strategiilor de dezvoltare

Comisia Europeană, prin Joint Research Centre, a elaborat un instrument online de auto-evaluare a strategiilor de dezvoltare sustenabilă a orașelor și a zonelor urbane funcționale – self-assessment tool for Sustainable Urban Development strategies, (SAT4SUD).

Instrumentul este destinat autorităților publice locale, dar și celor regionale și naționale care răspund de elaborarea și actualizarea strategiilor de dezvoltare urbană durabilă. Cu ajutorul lui, specialiștii pot evalua calitatea și nivelul de maturitate al strategiilor, în întregul ciclu – proiectare, implementare, monitorizare și evaluare. SAT4SUD evaluează strategiile din următoarele perspective: dimensiune strategică, focalizare teritorială, guvernare, integrare intersectorială, finanțare și monitorizare. La fiecare etapă, se oferă referințe, exemple de îmbunătățire. De îndată ce strategia este evaluată, sunt create două diagrame în funcție de punctaj.

La testarea noului instrument a fost invitat să participe și un oraș din România – Timișoara – alături de Coruña (Spania) și Novo Mesto (Slovenia), care au prezentat concluziile într-un webinar organizat de DG Regio și Joint Research Centre, la sfârșitul lunii noiembrie.
Mai multe detalii despre SAT4SUD, găsiți pe https://urban.jrc.ec.europa.eu/sat4sud/en.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *