SUMP Central

Select Language
newsletter_dec

Newsletterul lunii decembrie

Apărut numărul din decembrie al newsletter-ului CIVINET ROMÂNIA, pe care îl puteți răsfoi pe https://sump-central.eu/countries/romania/civinet-romania/civinet-romania-documents/ .

Articolul vedetă al acestui număr este interviul acordat de Matthew Baldwin, managerul Misiunii 100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030, Deputy-Director la DG MOVE, Directoratul General pentru Transporturi și Mobilitate, al Comisiei Europene, pe care îl puteți citi în paginile 4-5.

Misiunea Orașelor va deschide calea pentru intervenții sistemice.  Aceasta va ajuta orașele să lucreze între departamente, industrii și alte părți interesate, de exemplu pentru a se asigura că sistemul său de transport public se alimentează cu energia produsă surse regenerabile. Dar adevărata măsură a succesului vor fi oamenii, cetățenii din oraș: cum călătoresc în oraș, nivelurile de poluare și aglomerație pe care le experimentează, cât de în siguranță se simt să meargă cu bicicleta sau pe jos, câți folosesc transportul public și sunt mulțumiți de acesta. Misiunea încurajează orașele să utilizeze cadrele de planificare și monitorizare existente, cum ar fi planurile de mobilitate urbană durabilă (PMUD), și să implice cetățenilor în planurile lor. 

Matthew Baldwin, managerul Misiunii 100 de orașe inteligente și neutre climatic până în 2030

Alte subiecte din acest număr:

Iași: parcări pentru biciclete  pag. 2

Sibiu: extinderea transportului public verde pag. 2

Premiu de excelență pentru siguranță în trafic pag. 3

București: 42 de trasee pentru pietoni și bicicliști pag. 6

Aplicație pentru nevăzători pag. 7

Lectură plăcută!

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *