SUMP Central

Select Language
oana_b

Un nou episod În mișcare

Am vorbit astăzi, la podcast-ul CIVINET ROMÂNIA, În mișcare, cu Oana Bodron, programme officer la Comisia Europeană, despre importanța implicării cetățenilor și al stakeholderilor în elaborarea și implementarea politicilor de decarbonizare a Europei până în 2050. E timpul să trecem de la decizia unui singur actor la decizii colective, ne-a spus Oana.

Țintele ambițioase fixate de Comisia Europeană, ca până în anul 2030 emisiile de gaze cu efect de seră să fie reduse cu cel puţin 55%, ca pas intermediar pentru obţinerea neutralităţii climatice până în anul 2050, vor afecta o mulțime de domenii și o mulțime de oameni.

”La nivel tehnologic avem capacitatea de a produce această decarbonizare. Ce lipsește – și cred că asta va fi partea cea mai dificilă – este partea socială și de acceptare a schimbărilor care vor avea loc. Pentru că această decarbonizare ne va afecta pe toți, de la mic la mare, de la cetățean până la companii și fără un răspuns colectiv din partea tuturor va fi aproape imposibil să se atingă acest obiectiv”, ne-a spus Oana.

Oana Bodron este o fină cunoscătoare a modelelor de democrație participativă funcționale în Uniunea Europeană și nu numai. Vreme de câțiva ani, Oana s-a implicat în coordonarea activităților de implicare a cetățenilor în actul decizional și în politicile Comisiei Europene de trecere de la procesul de consultare la cel de abilitare a cetățenilor pentru a lua decizii, trecerea de la citizen engagement la citizen empowerment.

Ascultați întreg dialogul nostru pe https://soundcloud.com/user-126914310/reteta-participativa-a-greendeal .

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *