SUMP Central

Select Language
Design fără titlu (21)

Orașul pentru toți

La începutul lunii septembrie, i-am avut invitați pe Ann Frye expert internațional în nevoile de transport ale persoanelor cu dizabilități și ale persoanelor în vârstă și pe Alex Luchici, președinte APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași la un webinar despre mobilitate urbană accesibilă și incluzivă.

Evenimentul organizat de CIVINET ROMÂNIA s-a bucurat de un mare interes din parte administrațiilor publice locale, regionale și naționale, dar și din partea organizațiilor și profesioniștilor implicați în planificare urbană. Dialogul nostru poate fi urmărit pe canalul de YouTube al CIVINET ROMÂNIA, pe https://youtu.be/NNwarKJgyTo.

10% din populația planetei are peste 60. 20% din adulți suferă de o formă de dizabilitate. În fiecare din orașele mari din România, sunt câteva mii de persoane cu dizabilități, la care se adaugă alte câteva mii de persoane în vârstă, care se deplasează mai greu, nu mai văd și aud la fel de bine ca în tinerețe. În momentul în care nu mai ieși din casă, impactul asupra sănătății personale e uriaș. Iar acest lucru e de cele mai multe ori trecut cu vederea de cei care planifică modul în care arată spațiul public.

Prezentarea lui Ann a cuprins două părți: cum facem spațiile publice mai incluzive, plecând de la ideea că e mai ușor să învățăm din greșeli și în acest sens prezentarea parcurge mai multe exemple din orașe europene de AȘA NU, în domenii precum: pietonizarea unor zone, share-space, infrastructura de încărcare a vehiculelor electrice, trotinetele electrice, amplasarea stațiilor de transport public etc.

”Sfatul meu pentru dumneavoastră, cei care planificați orașele, e ca atunci când faceți un nou spațiu pietonal, de exemplu, și vreți să aflați cât de mulțumiți sunt oamenii, să-i întrebați și pe cei care nu sunt acolo, pe cei care nu mai folosesc acel spațiu. Cum îi găsiți? Întrebați la serviciile sociale, la organizațiile din cartier  – pentru că altfel nu veți afla niciodată adevăratul impact al acțiunilor dumneavoastră”, Ann Frye, expert internațional în nevoile de transport ale persoanelor cu dizabilități și ale persoanelor în vârstă

A doua parte a prezentării s-a concentrat pe ce e de făcut și anume pe modele de ”universal design”, adică planificăm în așa fel încât să fie ușor și intuitiv pentru toată lumea și nu creăm ceva special pentru o minoritate. Administrația din Barcelona– care a implicat persoane nevăzătoare în designul automatelor pentru vânzarea biletelor de transport public – este un foarte bun exemplu.

Prezentarea lui Alex și exemplele oferite sunt relevante pentru orice oraș românesc – lipsa de accesibilizare a spațiului public pentru utilizatorii vulnerabili. Colaborarea cu administrația publică locală din Iași este dătătoare de speranță că lucrurile se vor îmbunătăți:

”Am propus Consiliului Local Iași un proiect pilot de accesibilizare a unui bulevard important, a cărui pietonale și stații de transport public să fie accesibilizate conform normativelor: cu pavaje tactile pentru nevăzători, să respecte lățimea și înclinația rampelor de acces pentru utilizatorii de scaun rulant și pentru cei cu mobilitate redusă, intersecțiile și trecerile de pietoni să fie accesibilizate la semafor cu semnalizare acustică. Propunerea noastră a fost aprobată și a fost alocată o sumă de bani pentru implementare,” Alex Luchici, președinte APTA – Alianța pentru Promovarea Transportului Alternativ Iași.

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *